Afspraken en regels

Hoofdregel: Zorg dat je zelf prettig kunt spelen en werken en dat anderen dat kunnen.

Je hebt zorg voor jezelf en anderen.

(Hier schop je niet en hier laat je je niet schoppen. Hier sla je niet en hier laat je je niet slaan. Hier scheld je niet en hier laat je niet op je schelden. Als iemand laat merken dat hij iets niet leuk vindt, STOP je)!

Spel en werk moet rustig kunnen verlopen. (Hier pak je geen spullen waar anderen mee aan het werken of spelen zijn, zonder het te vragen. Leg materiaal altijd terug op zijn plaats. Jouw geluid mag anderen niet storen. In school loop je rustig. Je bent zuinig op het materiaal en de omgeving.)

  • Een aantal organisatorische regels:
  • Kinderen die binnen de bebouwde kom van Vledderveen wonen komen lopend naar school. Kinderen die buiten het dorp wonen mogen op de fiets komen.
  • Inloop: ‘s morgens vanaf 8.15 uur mogen de kinderen naar binnen om iets te kiezen of om al vast te beginnen met hun (contract)werk. ‘s Middags gaat de deur open om 13.00 uur, zodat leerlingen en leerkrachten rustig de tijd hebben om te eten. Kinderen mogen tijdens de inloop beginnen aan hun contractwerk of hun taken op de computer.
  • De gymuren zijn als volgt: Groep 1234: woensdagochtend en donderdagmiddag.

Groep 5678 komen woensdagmorgen en donderdagmiddag op de fiets naar school. Ze gaan dan naar ‘De Spronk’ in Vledder om te gymmen. Bij slecht weer maken we gebruik van onze eigen

sportzaal. Tijdens het zomerseizoen als ‘het Bosbad’ in Vledder open is gaan de groepen 5 t/m 8 één keer per week, op de donderdagmiddag, zwemmen. Ze krijgen dan zwemles van het badpersoneel.

  • Er worden gymschoenen gedragen tijdens deze lessen dit is belangrijk ter voorkoming van voetwratten. Deze schoenen mogen geen zwarte zolen hebben i.v.m. het veroorzaken van zwarte strepen op de vloer.