Actueel

Feestelijke Ouderavond

 

Binnenkort worden er meer foto’s geplaatst
Lenteweer!

Groep 5 en 6 hebben woensdag 21 maart de prehistorische hutten bij het Buitencentrum bekeken.
Er waren ook kinderen uit Den Haag, die daar de hele week een werkweek hadden. Het was heel interessant om te zien hoe ze daar gereedschap maakten en hoe ze vroeger de boerderijtjes bouwden.

Schaakfinale Drenst schoolschaakkampioenschap

Zaterdag 10 maart zijn we met het schaakteam naar Zuidlaren geweest om te schaken in de Drentse schoolschaakfinale. Elk jaar plaatsen we ons daar vrij gemakkelijk voor. Maar in die finale ontmoet je kinderen die wel erg goed kunnen schaken en die in plaats van voetballen altijd aan het schaken zijn. Ons team bestaat uit drie voetballers (Berend, Arno en Ricardo) en een paardrijdster (Ires). We hebben lol in het schaken maar gaan er wel voor. We hebben goed geoefend de laatste weken en wilden proberen de 3e plaats van vorig jaar te evenaren.
We begonnen erg goed. Een 3-1 overwinning tegen de Wel uit Nijeveen en daar hebben we ook wel van verloren. Een computerprogramma bepaalt tegen wie je in de volgende ronde moet spelen. De winnaars moeten dan weer tegen elkaar. In de tweede ronde een 4-0 overwinning op Wessel Boer. Uitstekend en in de stand na 2 wedstrijden stonden we bovenaan de lijst van 19 scholen. Een luxe positie. Daarna volgden 3 wedstrijden tegen grote scholen uit Assen. Eerst tegen Kloostertuin 1 vorig jaar 4e in het kampioenschap, maar ons de baas in de Noordelijke finale. Deze keer een 4-0 nederlaag. We zakken iets in de stand. In de vierde ronde een oude bekende: Theo Thijssen 1 de kampioen van vorig jaar. We speelden goed maar verloren met 3-1. Kloostertuin 2 moest te pakken zijn maar de dalende lijn ging verder, weer een 3-1 nederlaag. We zakten naar plaats 14. Het werd tijd voor een peptalk. Als er patat gegeten zou worden na afloop dan moesten de laatste 2 wedstrijden wel gewonnen worden. Zoiets helpt bijna altijd. En inderdaad Jonglaren werd verslagen met 3-1. We stonden 12de. De laatste wedstrijd tegen Brink 2. Die moest te pakken zijn, maar het blijft kinderschaken. Soms van winnende stand naar verlies en andersom. Maar de patat is verdiend 3-1. Nog even wachten op de einduitslag en we staan gedeeld zesde. Net zo veel wedstrijdpunten als nummer 4 die doorgaat naar de Noordelijke finale maar een schaakpartij minder gewonnen. Uiteindelijk natuurlijk een fantastisch resultaat voor zo’n kleine school. Schaakteam gefeliciteerd.

Sebastiaan Kelly wint ballonnenwedstrijd.

Sebastiaan werd vrijdag 24 februari verrast met een cadeuabon ter waarde van €20,- . De ballonnen waren tijdens de kerstmarkt in Vledder los gelaten. De ballon van Sebastiaan was helemaal in Bad Bentheim terecht gekomen. Hendrik Doorn bood Sebastiaan de cheque en een kaart uit Bad Bentheim aan.

Kijk, een verhaal
Vandaag heeft de Expositiecommissie Kunstplus de zolder van de Tippe
ingericht. Was is er veel mooi werk gemaakt door de kinderen. Complimenten!
Hierbij alvast een voorproefje.
De expositie heeft als naam ‘Kijk, een verhaal!’

Afgelopen vrijdag 7 oktober opende groep 1 tm 4 hun eigen kunstgalerie.

Onder het genot van een hapje en een drankje verrichte niemand minder dan de (Uit de as herrezen…) grote schilder Vincent van Gogh de opening door een lint door te knippen. Daarna konden alle genodigden genieten van de prachtige kunstwerken die de afgelopen weken door de kinderen gemaakt zijn. Na afloop vd opening had juf Ingrid nog een leuke mededeling. De kinderen mogen hun kunstwerken exposeren in de expositieruimte van de Tippe in Vledder. Het is nog niet bekend welke periode dit precies plaats gaat vinden. Hieronder de beelden.

Van 6 tm 13 oktober staat alles op school in het teken vd kinderboekenweek.

Dit jaar is het thema vd kinderboekenweek “Superhelden” De leerkrachten voerden een toneelspel op met als hoofdheld niemand minder dan Pippi Langkous. Na Pippi kwam Elly (met Rikkert als Sokkoloog) voorlezen en zingen uit haar nieuwste prentenboek Sokkendief. Hieronder de beelden:

Vandaag hebben we op het plein,tijdens Ateliers, een heerlijke groentensoep gebrouwen in de kookpot.

Terwijl de ene groep de ingredienten van de soep aan het voorbereiden waren, zocht de andere groep naar hout voor het vuur onder de kookpot. Door deze goede samenwerking hadden we binnen no time een heerlijke soep die we ons lekker lieten smaken!!

 

Slideshow foto’s laatste schooldag: Zie album

Avond4daagse

Thema: Ridders, jonkvrouwen en kastelen.

In de klas hebben we een kasteel met een zelfgemaakte ophaalbrug. Er worden heel wat kinderen tot ridder geslagen en ook de mooie jonkvrouwen ontbreken niet!

Beautymiddag!

Afgelopen vrijdagmiddag was er in het lokaal van groep 3, 5 en 6 een beautysalon!
Nagels lakken, masseren, voetbehandeling, make-up, haarstyling, je kon je er heerlijk laten verwennen! Hieronder een impressie!

Intuitieve mandela’s
Een paar weken geleden zijn er tijdens de tekenles in groep 5 en 6 intuitieve mandela’s gemaakt.
Na een meditatie op rustige muziek vanuit je gevoel en fantasie tekenen! Best moeilijk, maar prachtige resultaten! Meer foto’s zie je bij het kopje ‘Kunst’!

Knapzakroute Drenthe 21 april onder veel belangstelling van start gegaan!

Project Drenthe

Dinsdag 12 april zijn we gestart met het project Drenthe. In de hal is een VVV kantoor gemaakt, maar daar valt nog maar weinig te beleven. Een paar vreemde snuiters kwamen er een kijkje nemen. De dame van de VVV zat met haar handen in het haar! Er was nog niks geregeld voor de knapzakroute van 21 april! Help!!!

Twee Friezen op vakantie in Drenthe…..             Is dat niet ‘Haagse Barbie?’

Zelfs een Amerikaan kwam het VVV kantoor binnenlopen!

Nationale onderwijsprijs

We hebben vandaag meegedaan in de finale van de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs. We zijn vanmorgen met de trein naar Amsterdam vertrokken met 7 leerkrachten, 7 kinderen en een oud-leerling.
Eerst moesten de basisscholen zich presenteren. Wij waren als 11e aan de beurt. Aaron ging een zelf gemaakte rap laten horen. Jitse, Eric, Ricardo, Ires, Cisca en Petra waren achtergrondkoor. Ze deden het geweldig. Ga er maar aanstaan voor zo’n zaal vol publiek en camera’s.
Uiteindelijk kwam minister Marja van Bijsterveldt om de prijzen uit te delen. Jammergenoeg heeft ze 20 presentaties gemist. In haar speech begon ze met het noemen van een mooi Amsterdams project en daarna vertelde ze ons project. Ze ging echter verder en het derde project was de winnaar. Zij gingen naar huis met de bronzen olifant en € 7000.

Wij hebben deze dag afgesloten met patat en drinken in Amsterdam. Na een lange reis was iedereen rond 20.45 uur weer thuis. Nu maar nadenken over een nieuw project voor over 2 jaar.